Entä jos haamu kirjoittaisi tekstisi?

Suurin osa asiantuntijoista ja yrityksistä kipuilee sisällöntuotannossa resurssi- ja osaamisvajeen parissa. Relevanttia sisältöä olisi kyettävä tuottamaan, mutta aikaa, osaamista tai tekijöitä ei löydy omasta takaa. Fakta on myös se, ettei kaikilta löydy taitoa tai aikaa tuottaa laadukasta tekstiä. Ja voidaanko sitä edes vaatia?

-Ghostwriting eli haamukirjoitus on maailmalla vakiinnuttanut asemansa ja kansainvälisiltä markkinoilta löytyy useita eri palveluntarjoajia: osa pienempiä, osa kattavia osaajaportaaleja, joista voi valita kirjoittajan oman tarpeen mukaan, viestintätoimisto Commia Oy:n omistaja Mia Heiskanen toteaa ja jatkaa: - Haluamme Commiassa tarjota apua ja osaamista sisällöntuotannon kipupisteisiin haamukirjoituspalvelulla. Monelle voi olla helpottava tieto, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Meillä on taito jäsentää ja kirjoittaa ajatukset tekstiksi, jonka jokainen kokee omakseen. Haamukirjoituspalvelu on ollut jo pitkään osa Commian palvelupalettia ja saanut positiivisen vastaanoton niin yksittäisten asiantuntijoiden kuin yritystenkin suunnalta. Jatkamme nyt palvelun kehittämistä entistä asiakasystävällisempään ja ketterämpään suuntaan.

Uskallanko luottaa?

Moni saattaa pohtia palvelun luottamuksellisuutta. – Se on ehdoton edellytys ja lähtökohta haamukirjoituspalvelulle. Solmimme salassapitosopimuksen, emmekä ”retostele” referensseillä – ellei siitä ole asiakkaan kanssa erikseen sovittu, Heiskanen selventää.

Monia eri toteutustapoja

Miten haamukirjoittaja käytännössä toimii asiakkaan suuntaan? – On olemassa monia eri tapoja toimia. Osa haluaa tuottaa itse raakatekstin, jota ammattikirjoittaja editoi, osa haluaa lähteä puhtaalta pöydältä, jolloin teksti tuotetaan avaimet käteen -tuotantona haastattelemalla asiantuntijaa ja kirjoittamalla koko teksti hänen puolestaan. Kolmas vaihtoehto on näiden yhdistelmä eli kirjoittaja on tuottanut tekstiä tai vaikkapa ranskalaisia viivoja, joiden pohjalta ammattikirjoittaja työstää tekstin maaliin. Ja olipa vaihtoehto mikä tahansa, tärkeintä on sujuva ja ketterä prosessi, joka voidaan hoitaa täysin etänä. Toinen tärkeä tavoite on luonnollisesti se, että asiakas kokee lopullisen tekstin omakseen. Se on taito, johon kaikki eivät kykene, Heiskanen painottaa.

Ratkaisu sisällöntuotannon haasteisiin

Heiskanen on itse kirjoittanut haamuna jo vuosien ajan, joten hänellä on hyvä näppituntuma, millaisiin arjen haasteisiin haamukirjoituspalvelu vastaa – olipa kyseessä asiantuntija tai yritys. – Tärkein on tietysti osaamisvaje ja aikapula, joka voidaan ratkaista ulkoistetun ammattiresurssin avulla. Toisaalta kirjoittajat saattavat kompastua sisällöntuotannossa omaan asiantuntijuuteensa, eivätkä enää näe metsää puilta. Silloin ulkopuolinen kirjoittaja voi auttaa häntä nousemaan kuopasta. Sisällöntuotantoon kaivataan usein myös sparrausta ja kokonaisuuksien jäsentämistä. Tällöin on hyvä, että ammattikirjoittaja tarkastelee kokonaisuutta ulkopuolisen silmin, jolloin hän voi tarjota uusia näkökulmia, ideoita ja aiheita. On myös hyvä muistaa, että pajatsoa ei kannata räjäyttää kerralla tyhjäksi. Asiakkaan kanssa voidaan tehdä sisällöntuotannon suunnitelma, jolloin sisällöillä on selkeä jatkumo ja punainen lanka. Se sitouttaa kohderyhmiä ja tuo liikennettä asiakkaan viestintäkanaviin, Heiskanen vinkkaa.

Heiskasen mukaan haamukirjoittaja voi auttaa kirjoittamaan blogeja, asiantuntijatekstejä, puheita, some-sisältöä eli käytännössä mitä tahansa kanavariippumatonta asiantuntija- ja yrityssisältöä. –Haamukirjoituspalvelu on olemassa, joten sitä kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan. Commia tuottaa kaikki sisällöt sujuvasti suomeksi ja englanniksi, Heiskanen muistuttaa.

Näin Commian helppo haamukirjoittaja -palvelu toimii:

- käymme aloituskeskustelun, jossa sovimme perusasiat: aikataulu, tapa tuottaa sisällöt, hyväksymisprosessi

- teemme haastattelun

- kirjoitamme tekstin, jonka lähetämme sinulle kommentoitavaksi

- teemme tarvittavat editoinnit kommenttiesi perusteella

- toimitamme sinulle hyväksymäsi tekstin, jonka voit julkaista blogissasi

Kiinnostuitko?

Ota rohkeasti yhteyttä, kuulemme mielellämme tarpeistasi!


Viestintätoimisto Commia Oy
Mia Heiskanen

mia.heiskanen@commia.fi
www.commia.fi

Entä jos haamu kirjoittaisi tekstisi?