Huippukokki Mark Kumlin luottaa Knorr Professional kuivakastikepohjiin, jotka tarjoavat kustannustehokkaan ja monipuolisen perustan kaikille kastikkeille. Vegaaniset ja laktoosittomat kastikepohjat taipuvat niin peruskastikkeiksi kuin à la carte -annoksiin vain muutamalla perusraaka-aineella.
Ravintolakeittiön tehokkuus punnitaan kiireisessä arjessa. Knorrin vaalea ja ruskea kastikepohja sekä tumma punasipulikastike ovat huippukokki Mark Kumlinin mukaan erinomainen valinta, kun halutaan varmistaa tasalaatuiset ja maukkaat kastikkeet kustannustehokkaasti.
“Ideana on, että näistä kastikepohjista voit tehdä kaikki peruskastikkeet ja jatkaa niitä eteenpäin. Knorr Professional tummasta kastikepohjasta voit tehdä vaikka sata erilaita kastiketta”, Kumlin kertoo.
Kumlinin mukaan erityisen kätevää on valmistaa kastikepohja etukäteen jääkaappiin, jolloin se toimii hyvänä pohjana muille kastikkeille. Vegaaniset ja laktoosittomat kastikkeet sopivat moneen ruokavalioon, ja niistä syntyy helposti niin lounasruokien peruskastikkeet kuin näyttävät à la carte -annosten kastikkeet.
“Kustannustehokkuus on tänä päivänä se juttu. Knorr Professional-kastikepohjilla ja tällä reseptiikalla esimerkiksi herkullinen tumma pippurikastike maksaa vain 11 senttiä per annos”, Kumlin huomauttaa.
Mark on luonut Knorr Professional -kastikepohjille kattavan reseptikokoelman, joka sisältää 17 erilaista kastiketta. Reseptit on suunniteltu erityisesti ammattikeittiöiden arkea helpottamaan – peruskastikkeista à la carte -annoksiin. Kastikkeiden annoshinnat on laskettu valmiiksi ja reseptiikka on toimivaksi testattu. “Laadin reseptit muutamalla raaka-aineella, jotta valmistus olisi nopeaa ja helppoa.”
Hurmaa asiakkaasi näillä kastikkeilla!
Tumma pippurikastike
20 annosta
annoshinta 0,11 €/50 g*
1 l Knorr ruskeaa kastikepohjaa
1 rkl valkopippuria (kokonainen)
50 g Knorr Professional Paprika -pyreetä
5 g Knorr Citrusmaustetta
Lämmitä ruskea kastikepohja ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin. Pippurin voi paahtaa kuivalla pannulla, jos haluaa vielä enemmän makua!
Kalakastike
20 annosta
annoshinta 0,11 €/50 g*
1 L Knorr vaaleaa kastikepohjaa
100 ml kuohukermaa
35 g Knorr Kalafondi -tiivistettä
20 g Knorr Kasvisliemijauhetta
15 g Knorr Citrusmaustetta
10 g Knorr Professional Inkivääri -pyreetä
Lämmitä vaalea kastikepohja ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin.
Tumma sipuli-salviakastike
20 annosta
annoshinta 0,11 €/50 g*
1 l Knorr tummaa punasipulikastiketta
40 g Knorr Kanafondi -tiivistettä
10 g Knorr Professional Valkosipuli pyreetä
10 g Knorr Citrusmaustetta
10 g ruokokidesokeria
6 g salviaa (tuore)
Lämmitä sipulikastike ja lisää kaikki muut ainekset mukaan paitsi salvia. Kiehauta ja sekoita hyvin. Leikkaa salvia hienoksi ja lisää kastikkeeseen.
Hummerikastike
20 annosta
annoshinta 0,14 €/50 g*
1 l Knorr vaaleaa kastikepohjaa
40 g Knorr Hummerifondi -tiivistettä
100 ml kuohukermaa
15 g Knorr Citrusmaustetta
20 g Knorr Professional Paprika -pyreetä
Lämmitä vaalea kastikepohja ja lisää muut ainekset, sekoita hyvin.
*Annosten (50 g) hinta on laskettu tukkuhintojen keskiarvon perusteella
Psst!
Tiesitkö, että Knorrin 5 kg ämpärit on tehty kierrätysmuovista? Tuotteet säilyvät vuoden huoneenlämmössä, mikä säästää kylmäsäilytystilaa. Yhdestä ämpäristä saa noin 50 litraa valmista kastiketta.
Mark Kumlin
- Huippukokki, brand ambassador ja yrittäjä
- 25 vuoden kokemus ravintola-alalta Suomessa ja Pohjoismaissa
- Työskennellyt Michelin-ravintoloissa, kuten Edsbacka Krog (Tukholma) ja Bagatelle (Norja)
- Tunnettu reseptiikasta ja innovatiivisista ratkaisuista horeca-alalle