Sisällöntuotanto

Treebuddy istuttaa kaikki puut kartalle

Onko yritykselläsi aito halu hidastaa luontokatoa, mutta keinot puuttuvat? Treebuddy on ratkaisu, jolla yrityksesi voi kantaa kortensa kekoon. Avainsana ovat superpuut, joiden hoitoa voi seurata reaaliajassa.  

Liiketoiminnan ilmastovaikutusten mittaaminen alkaa olla jo tuttua monelle suomalaisyritykselle. Osa yrityksistä on jo tehnyt työtä luonnon monimuotoisuuden huomioiseksi ja kiinnostus sitä kohtaan kasvaa. Myös asiakkaat, rahoittajat, lainsäätäjät ja Euroopan unioni kiinnittävät yhä enemmän huomiota yritysten rooliin luontokadon hidastajana. Yrityksillä on kuitenkin selkeä tarve saada tietoa konkreettisista ratkaisuista, joilla he voivat tehdä osansa ja täyttää velvoitteensa. Treebuddy vastaa tähän haasteeseen.

-Tehokkain tapa taistella ilmastonmuutosta ja luontokatoa vastaan on puiden istuttaminen. Puiden hyvinvoinnista huolehtiminen on toimi, jolla voimme saada aikaan pitkäkestoisia vaikutuksia maapallon biodiversiteetin vahvistamiseen. YK:n mukaan maapallolle tarvitaan triljoona eli tuhat miljardia puuta, jotta biodiversiteetti saataisiin paremmalle tolalle, Treebuddyn toimitusjohtaja Pekka Harju-Autti painottaa.

Treebuddyn ratkaisu on yksinkertainen, luotettava, läpinäkyvä, mutta myös globaalisti moniulotteinen. – Maailmassa on monia puunistutusorganisaatioita, mutta meidän toimintatapamme eroaa sillä, että se tarjoaa digitaalisesti läpinäkyvän ja validoidun näkymän jokaiseen istutettuun puuhun, Treemaster Mika Vanhanen lisää. Ydinajatus on siis se, että Treebuddylla on globaalisti kattava verkosto paikallisyhteisöjä, jotka yleensä istuttavat mangrove-puita, hoitavat niitä ja saavat korvauksen jokaisesta hoidetusta puusta. Kukin puu merkitään Treebuddy-sovelluksen digitaaliselle kartalle, jonka kautta sen kasvua ja hoitoa on helppo seurata mistä päin maailmaa tahansa.

Mangrove on superpuu

Miksi Treebuddy istuttaa pääasiassa mangrove puita? – Se on superpuu, joka kasvaa 15 vuodessa täysikasvuiseksi. Siksi se tarjoaa maapallolle nopeita biodiversiteettihyötyjä. Ylipäätään puiden istuttamista tulisi mielestämme tarkastella globaalisti, ei pelkän lähimetsän näkökulmasta, Vanhanen muistuttaa.

Fokus puiden istuttamisesta niiden hoitoon

Treebuddy onkin kääntänyt fokuksen puiden istuttamisesta niiden hoitoon. – Ei riitä, että puu on istutettu. Se, mitä tapahtuu puiden istutuksen jälkeen, on kokonaisuuden kannalta huomattavasti tärkeämpää. Siksi meidän ydinjuttumme on pitää huolta puiden hyvinvoinnista tiiviissä yhteistyössä paikallisten kanssa. Puun istuttaja ottaa säännöllisin väliajoin kuvan istutetusta puusta, antaa tilannekatsauksen ja saa tästä korvauksen useiden vuosien ajan. Näin Treebuddyn malli kannustaa ja voimaannuttaa paikallisyhteisöjä, Harju-Autti kertoo.

Läpinäkyvä kytkentä positiiviseen kädenjälkeen

Yrityksille Treebuddy tarjoaa mahdollisuuden ratkaista useita haasteita samanaikaisesti. – Treebuddy on kokonaisuus, jonka avulla yritys voi toimia ympäristöasioiden edelläkävijänä ja osoittaa läpinäkyvästi positiivisen kädenjälkensä niin omalle henkilöstölle kuin sidosryhmilleen. Uskon, että moni työntekijä ja asiakas arvostaa nimikkopuuta, jonka kasvua on helppo seurata reaaliajassa, vaikka kännykällä. Yritys voi halutessaan hankkia vaikka kokonaisen metsän, jonka puut voi näyttää nettilinkin kautta osana yritystilaisuutta tai järjestää suoran keskusteluyhteyden puun kasvattajaan, joka  valottaa laajemmin toimintamallin vaikutuksia paikallisyhteisölle. Treebuddyn digitaalinen järjestelmä luo siis aukottoman yhteyden puiden, niitä hoitavien ihmisten, yrityksen henkilöstön ja sidosryhmien välille, COO Aleksi Neuvonen kiteyttää.

Kiinnostuitko?

www.treebuddy.earth

Teksti: Mia Heiskanen

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan