Sisällöntuotanto

Suorahaun ammattilainen hoitaa haastavimmatkin rekrytointiprosessit tehokkaasti maaliin

Kilpailu osaavista työntekijöistä kiristyy. Ammattitaitoisen suorahakuammattilaisen kumppanuus rekrytointiprosessissa onkin tästä syystä hyvin perusteltua. Se tehostaa rekrytointiprosessia, minimoi riskejä ja varmistaa kaikkien osapuolten kannalta kestävän ja onnistuneen lopputuloksen.

HR Capitel Oy:n toimitusjohtaja Henrikki Artola on tehnyt pitkän uran suorahakuammattilaisena, joten hän on nähnyt aitiopaikalta, miten suorahakutoimiala on vuosien saatossa muuttunut. –  Suorahakua – tai headhuntingia – käytettiin vielä kymmenen vuotta sitten lähinnä ylimmän johdon rekrytointeihin, mutta tänä päivänä sitä hyödynnetään entistä laajemmin myös asiantuntija- ja keskijohdon rekrytoinneissa – ja hyvä niin.

On toimialoja ja tehtäviä, joihin on haasteellista löytää osaajia.

Suorahakuammattilaisen kumppanuus rekrytointiprosessissa on Artolan mukaan perusteltua monestakin syystä. – Työnantajien vaatimustaso työntekijöiden suuntaan nousee ja kilpailu hyvistä työntekijöistä kovenee. Samaan aikaan työntekijät harkitsevat entistä tarkemmin seuraavia siirtoja työuralla. Työnantajien onkin hyvä tiedostaa, että sosiaalisen median myötä maailma on entistä läpinäkyvämpi, jolloin osaajien on helppo vertailla työnantajia keskenään. Työnantajamielikuvan on siis vastattava todellisuutta. Fakta on myös se, että on olemassa toimialoja ja tehtäviä, joihin on haasteellista löytää osaajia. Väestön ikääntyessä potentiaalinen rekrytoitavien joukkokin pienenee. Osaajapulasta voi näin ollen muodostua organisaatiolle todellinen kasvun este.

Ammattilainen osaa haastaa asiakasta oikeilla kysymyksillä.

Artolan mukaan suorahakuammattilaisen ydintehtävä on löytää asiakasorganisaatiolle parhaat sekä sopivimmat osaajat ja houkutella heidät nykyisestä työtehtävästä uuteen. Työ on taitolaji, jossa HR Capitel erottuu pitkillä asiakassuhteillaan ja monipuolisella liiketoimintaosaamisellaan. – Tärkeintä on ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa pintaa syvemmältä ja osata haastaa asiakasta oikeilla kysymyksillä, jotta onnistumme asemoimaan avoimen työtehtävän vaatimukset kokonaisuuteen.

HR Capitel erottuu monipuolisella liiketoimintaosaamisellaan.

100 % työpanos huippuosaajien löytämiseksi

HR Capitelin asiantuntemuksella osaajien löytyminen tehostuu merkittävästi. – Rekrytointiprosessi vaatii organisaatiolta aina aikaa, osaamista ja resursseja. Me säästämme niitä merkittävästi antamalla sataprosenttisen työpanoksen rekrytoinnille, jolloin haasteellisimmatkin haut onnistuvat.

Avainhenkilöiden rekrytoinnit kannattaa suunnitella ja aikatauluttaa ajoissa.

Yleensä rekrytoinneilla on kiire, mutta on myös tilanteita, jotka organisaatioiden kannattaisi Artolan mukaan ennakoida. – Eläköitymiset ovat ennalta tiedossa, joten niistä syntyvään osaajapulaan ja hiljaisen tiedon siirtoon on helppo valmistautua hyvissä ajoin yhdessä suorahakuammattilaisen kanssa. Toinen tilanne on sellainen, jossa yritys ryhtyy rakentamaan uutta liiketoimintaa. Avainhenkilöiden rekrytoinnit kannattaa tällöin suunnitella, valmistella ja aikatauluttaa riittävän ajoissa, jotta yritys onnistuu houkuttelemaan avainpelureiksi markkinoilta parhaat huippuosaajat, Artola vinkkaa.

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan