Blogisisältö

Viestintää ja kirjoittamista – työkokeilu Commiassa jatkuu

Lue Commian työkokeilija Annan tuore blogi:
 Vaikka tähänastinen työkokeilujaksoni Commiassa on ollut lyhyt, on siihen mahtunut monipuolisia työtehtäviä – enemmän kuin olisin odottanut. Nopeasti vierähtäneen kahden kuukauden aikana olen päässyt tutustumaan viestintätoimiston toimintaan sekä kehittänyt eri taitoja. Valitsin työkokeilupaikan kiinnostuksieni mukaan, mutta en silti rohjennut odottaa liikoja; olen ylipäätään kiitollinen mahdollisuudesta tehdä alan työtä. En tiedä olisinko voinut aavistaa, miten paljon tulisin pitämään siitä, mitä olen päässyt tekemään. Jopa mekaanisemmat tehtävät ovat hyödyttäneet minua. Siksi minulle on antoisaa ja tärkeää pidentää työkokeiluani, olla mukana tekemässä sisällöntuotantoa sekä jatkaa kokemusten ja taitojen kartoittamista.

Tehtävät ovat ilokseni liittyneet erilaisiin teksteihin: analyysiin, kielentarkistamiseen ja kirjoittamiseen. Koska en ole aina ollut kova itseni motivoija, on ollut hienoa saada motivointia ulkoa ja sen lisäksi erityisesti uskoa ja luottamusta.

Vapaus, etätyö ja eri tekstien kanssa työskenteleminen ovat luoneet minulle ihannetyöpaikan. Rytmini taas on yhä kaukana ihanteesta, mutta noudatan sitä. Työskentelen rauhassa ja otan rennosti, mutta toivoisin itselleni vähemmän junnaamista ja miettimistä. Toivottavasti työskentely alkaa sujua nopeammin ja tehokkaammin, kun saan lisää varmuutta.

Työskentely Commiassa on vahvistanut käsitystäni tulevaisuuden suunnitelmista ja tavoitteistani. Ehkä siksi tämä työkokeilujakso on ollut minulle henkilökohtaisella tasolla niin tuottoisa, vaikka vaadin itseltäni vähintään lisää tehokkuutta, jotta voisin olla vielä tyytyväisempi. Tarvitsen kehitystä, ja se onnistuu vain tekemällä, mikä auttaa työskentelyn sujuvuudessa ja jumittumisen vähentymisessä.

Olen myös pohtinut kirjoittamisen merkitystä viestinnässä – en ainoastaan laatiessani tekstiä blogiin vaan myös miettiessäni tekstin tuottamista eri kanaviin. Kun kirjoitan, minun on tähdättävä tuottamaan sellaista oikeakielistä ja oikeantyyppistä sisältöä, joka herättää huomion sekä on riittävän selkeää ja yksinkertaista, jotta viesti välittyy lukijalle.

Lukija tietää, mikä on huonoa tai epäselvää, mikä ei välity ja mikä ei toimi, vaikka itse ei osaa tai jaksa tuottaa sisältöä. Siksi kirjoittajien tarve ja merkitys korostuu viestinnässä. He kirjoittavat tarinat ja viestit, joita halutaan lukea sekä auttavat niissä, joita toiset haluavat kertoa. Omalta osaltani haluan vielä jatkaa tämän parissa, kirjoittajana tai auttajana myötävaikuttamassa siinä, miten viestijät saavat sanomansa perille.

Anna Meismaa

 

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan