FOODDUCK®-leviteannostelija kulkee vahvasti kestävän kehityksen, muovin vähentämisen ja kiertotalouden megatrendien aallonharjalla. Naantalissa kehitetty innovaatio on yhä ainut maailmassa ravintoloiden linjastoilla käytettävien rasvojen ja levitteiden automaattiseen annosteluun. FOODDUCK on myös vuokralaitekonsepti, jonka rahoituskumppanina SFS puhuu samaa kieltä.
Naantalilainen perheyhtiön kasvatti Timo Sorsavirta perusti Foodduck Oy:n
vuonna 2012. FOODDUCK on kasvuyritys, mutta Sorsavirta ei silti asemoi yhtiötä
täysin trendikkääseen startup-kenttään. – Meidät erottaa perinteisestä startupista perheeni pitkä yritystausta. Isäni Seppo Sorsavirta perusti jo 80-luvulla
metalliteollisuuden alihankintaa harjoittavan yrityksen, joten olen seurannut
pikkupojasta läheltä yritystoimintaa ja teollista valmistusta. Isä on myös keksijäluonne, joka kehotti minua aikanaan kiinnittämään huomiota siihen, miten
ravintola- ja ammattikeittiöissä kaikki oli automatisoitua leviteannostelua lukuun
ottamatta. Ajatus jäi itämään ja aikani aihetta tutkittuani havaitsin, että kyseinen
innovaatio oli toden totta jäänyt kaikkialla maailmassa keksimättä. Niinpä aloimme vuonna 2012 kehittää laitetta ja loppuvuodesta 2014 lanseerasimme ensimmäisen FOODDUCK-leviteannostelijan markkinoille.
Megatrendien aallonharjalla
FOODDUCK on edelleen ainut laatuaan maailmassa. Se on hygieeninen ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka kulkee kestävän kehityksen, muovin ja ruokahävikin vähentämiseen tähtäävien megatrendien aallonharjalla. Nyt koronatilanteessa laite on ollut varsin hygieeninen ratkaisu ravintoloiden linjastoilla käytettävien rasvojen ja levitteiden annosteluun yhteiskäyttöisiin leviterasioihin verrattuna. Lue koko tarina SFS:n sivuilta