Referenssitarinat

Siemens asiakastarina: Smartblock

Oululainen Smartblock Oy on kehittänyt liikuteltavista neuvottelu- ja työtiloista hittituotteita, joita myydään ympäri maailmaa. SFS:n rahoitus on kulkenut mukana yrityksen kasvutarinassa.

Joskus innovatiivinen bisnesidea voi syntyä kirjaimellisesti yhdessä yössä. Näin kävi Smartblock Oy:n perustaja Mikko Sarkkiselle. – Olin toiminut yrittäjänä projektimaailmassa, ensin 10 vuotta elokuvien erikoistehostekoordinaattorina ja sen jälkeen kolme vuotta kokemuksellisen markkinoinnin toteutusten parissa. Asuimme tuolloin perheen kanssa Helsingissä, mutta toiveissamme oli paluumuutto Ouluun. Pohdiskelin yön pimeinä tunteina mikä voisi olla uusi bisnes, jota voisin pyörittää Oulusta.
Eräänä yönä kesällä 2014 Mikon päässä syntyi idea liikuteltavista työ- ja neuvottelutiloista, ja hän piirsi siltä istumalta koko Smartblock -malliston 3D-kuviksi. – Jätin idean kuitenkin hautumaan ja työnsin sen pöytälaatikkoon. Kaivoin kuvat esiin saman vuoden marraskuussa ja maaliskuussa 2015 lanseerasimme jo ensimmäiset Smartblockit, joille löytyi imua markkinoilta.
Mikko päättikin pistää kaiken peliin. – Muuta kauppaa olisi ollut tarjolla puolen
miljoonan euron edestä, mutta tein yrittäjänä vaikean päätöksen ja kieltäydyin.
Hieman hirvitti, mutta uskoin vakaasti, että liikuteltavien työ- ja neuvottelutilojen bisnesidea kantaa. Loppuvuodesta 2015 perustimme Smartblock Oy:n ja pari kuukautta myöhemmin saimme mukaan pääomasijoittajan. Voit lukea koko asiakastarinan Siemens Financial Servicen sivuilta.

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan