Konseptointi

Älykylä® on uudenlainen vaihtoehto maaseudulla asumiseen

Haaveiletko muutosta maaseudulle? Älä mieti enää. Älykylä® on mahdollisuus asua maaseudulla ympäristöystävällisesti, älykkäästi ja taloudellisesti järkevästi.

Älykylä® -konseptin taustalla on ASV Arctic Smart Village Oy, vuonna 2017 perustettu yhteiskunnallinen yritys. Toimitusjohtaja Juri Laurilan perustaman yhtiön visiona on luoda suomalaisesta maaseudusta jälleen elinvoimainen.

– Haluamme auttaa maaseutukuntia taistelemaan maaseudun elinvoimaisuuden puolesta ja toisaalta luomaan ihmisille uudenlaisia mahdollisuuksia muuttaa maalle pysyvästi. Älykylä on asuinympäristö, jossa ihmiset voivat elää laadukasta elämää. Kunnille voimme tarjota mahdollisuuden lisätä kuntien veto- ja pitovoimaa, yhteisöllisyyspäällikkö Petri Kittilä kertoo.

Luodaan yhdessä uusi kylä

Kittilän mukaan älykkyys on Älykylässä enemmän kuin pelkkää teknologiaa. – Se tarkoittaa energiaomavaraisuutta, yhteisöllisyyttä, asukkaiden taloudellista ja henkistä hyvinvointia, luonnon läheisyyttä, ilmasto- ja ympäristöystävällistä asumista, resursseja säästäviä ratkaisuja sekä jakamis- ja kiertotaloutta.

Älykylä on osuuskunta, joka toteutetaan ryhmärakennuttamishankkeena.

– Kun asukas lähtee mukaan, hän maksaa vain 10 % rakentamisen kustannuksista.

Yhteisö mahdollistaa myös työllistymisen ja yrittäjyyden, sillä osa asukkaista voi jo rakennusvaiheessa ryhtyä tuottamaan asukkaille ja lähialueelle palveluita. Näin madalletaan myös asumisen kustannuksia yritystoiminnan tuottojen kautta. Säästöä syntyy myös yhteishankinnoista. – Jokaisella ei tarvitse olla omaa porakonetta tai ruohonleikkuria.

Utajärvelle nousee maailman ensimmäinen Älykylä

Utajärvelle rakennettavaan maailman ensimmäiseen GeoHouse Älykylään voi nyt ilmoittautua asukkaaksi. Ilmoittautumisessa kannattaa toimia nopeasti, sillä asuntoja on tarjolla rajallinen määrä!

Teksti:Mia Heiskanen

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan