Referenssitarinat Sisällöntuotanto

Hiltin asiakastarina: Voimatel

Commia tuottaa Hiltille asiakastarinoita avaimet käteen -tuotantona.

Voimatel suunnittelee, rakentaa, ylläpitää ja operoi sähkö- ja tietoliikenneverkkoja koko valtakunnan laajuisesti. Yhtiössä työskentelee näin ollen satoja työntekijöitä, jotka käyttävät päivittäin erilaisia työkaluja yli 30 paikkakunnalla. Henkilöstön terveys ja turvallisuus on lähtökohta yhtiön kaikessa toiminnassa.

Hankintajohtaja Kari Kangas kertoo, että Hiltin Työkalupalvelu on ollut yhtiössä käytössä 2022 tammikuusta lähtien. Lähtökohta palvelun käyttöönotolle oli hyvin tyypillinen.

– Ensisijaisena tavoitteenamme oli kaluston hallittavuuden parantaminen. Meiltä puuttui selkeä kokonaisnäkyvyys, millaista kalustoa meillä on käytössä. Yhtiössä oli sovitut prosessit mitä työkalumerkkejä käytämme ja mistä ne hankimme, mutta kun meiltä esimerkiksi lähti työntekijä, ei meillä ollut tietoa siitä, siirtyivätkö työkalut toiselle työntekijälle ja kenellä ne olivat käytössä. Henkilövaihdoksiahan tapahtuu isossa yrityksessä jatkuvasti.

Kun päätös Hiltin Työkalupalvelun käyttöönotosta tehtiin, oli kotiläksyjen aika.

– Kiersimme yhdessä Hiltin kanssa paikkakunnat ja kartoitimme, mitä koneita ja laitteita meillä on käytössä. Teimme samalla myös tehtäväkohtaisen työkalupaketoinnin, jota meillä ei aiemmin ollut käytössä. Sisäisesti se tarkoitti muutaman kuukauden rutistusta, joka edellytti alueiden avainhenkilöiden sitoutumista projektiin, Kangas kertoo.

Vähemmän akkuja

Työrooleittain määritellyt työkalupaketit tuovat selkeää kustannussäästöä.
– Jos tietyssä työroolissa ollut työntekijä lähtee meiltä ja samaan tehtävään tulee uusi henkilö toiselle paikkakunnalle, voimme siirtää työkalupaketin hänelle sen sijaan että ostaisimme uudet työkalut.

Kun kalustopaketteja määritettiin, onnistuttiin myös pienentämään akkujen ja latauslaitteiden määrää. – Meillä oli aiemmin käytössä useaa eri merkkiä olevia työkaluja, joihin kaikkiin tarvittiin omat akut ja latauslaitteet. Keskittämällä hankinnat Hiltille, meillä on nyt käytössä huomattavasti aiempaa vähemmän akkuja ja latureita. Se on myös ekologista.

Voit lukea tarinan loppuun Hiltin verkkosivuilta >>

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan