Sisällöntuotanto

Kohti älykkäämpää talouden ja liiketoiminnan suunnittelua

Intito Oy:llä on vahva fokus. Yhtiö rakentaa asiakkailleen talouden ja liiketoiminnan ohjauksen ratkaisuja, joiden avulla yritys kykenee ennustamaan paremmin ja älykkäämmin tulevaisuuttaan.

Intito työskentelee toimitusjohtaja Petri Sipolan mukaan analytiikkaratkaisujen parissa, mutta erottautuu alan muista toimijoista siinä, että yhtiö on fokusoitunut vahvasti talouden ja liiketoiminnan ohjauksen ratkaisuihin. – Sukellamme syvälle yrityksen talouden ytimeen, johon meiltä löytyy vahvaa prosessiosaamista. Sen lisäksi takataskusta löytyy luonnollisesti ylivertaista teknologista osaamista asiakkaan tarpeisiin soveltuvien ratkaisujen rakentamiseen.

Sipolan mukaan useissa suomalaisyrityksissä löytyy jo järjestelmiä budjetointiin ja ennustamiseen, mutta suuressa osassa yrityksiä linkitys operatiiviseen liiketoimintaan puuttuu käytännössä täysin. Intito on luonut onnistuneen CPM-ratkaisun reseptin, joka yhdistää liiketoiminnan ymmärrykseen kykyyn soveltaa tarvittavaa teknologiaa juuri oikealla tavalla. -CPM eli Corporate Performance Management on sateenvarjotermi teknologian tukemille hallinto- ja analysointiprosesseille, jonka avulla yritykset voivat määritellä strategiset tavoitteet, hallita ja mitata organisaation suorituskykyä tavoitteisiin nähden, Sipola täsmentää.

Kaksi vahvaa tukijalkaa

Intiton palvelutarjoomassa on kaksi tukijalkaa, joista Finance transformation keskittyy talousasioiden kovaan ytimeen. – Tuotamme konsernilaskentaratkaisuja, talouden suunnittelua eri näkökulmista sekä lakisääteisiä, esim. viranomaisraportointiin liittyviä ratkaisuja.

Advanced Analytics, Planning and Optimization puolestaan suunnittelee ja toteuttaa ratkaisuja yritysten operatiivisten prosessien tueksi, esimerkkeinä tällaisista esimerkiksi Sales&Operations (tai S&OP) -prosessi – Asiakkaan tarpeisiin räätälöidyt älykkäät ratkaisut minimoivat manuaalisen työn ja siirtävät painopisteen liiketoiminnan tarkempaan suunnitteluun ja päätöksenteon tukemiseen. Suurin etu integroiduissa ratkaisuissa on, että järjestelmien avulla yritykset voivat ennustaa tulevaa täsmällisemmin esimerkiksi myynnin näkökulmasta. Ja koska myynnin ennusteet saadaan kiinteästi integroitu tuotantoon, sielläkin kyetään reagoimaan paremmin tulevaisuuteen.

Tekoäly on jo läsnä

Tekoäly on vahva trendi ja Intitokin on laajentanut perinteisiä CPM-ratkaisuja hyödyntämään tekoälyä ja koneoppimista. –Se voi tarkoittaa esimerkiksi koneoppimista hyödyntävää kehittynyttä analytiikkaa, jolloin kone oppii tuottamaan liiketoiminnalle yhä parempia ennusteita. AI ei kuitenkaan yksin ratkaise mitään. Yrityksen suunnitteluprosessien perustusten ja datan on oltava kunnossa, ennen kuin siitä voi ottaa täydet tehot irti kehittyneempien analytiikkaratkaisujen avulla.

Kiinnostuitko?
www.intito.fi

Teksti: Mia Heiskanen
Kuva: Unsplash

 

 

 

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan