Blogisisältö

Lupaava alku – ensiaskeleet Commiassa

Aloitin työkokeilun Commiassa muutama viikko sitten, ja työ on sopinut hakusessa olevaan aikatauluuni loistavasti. Oikeastaan se on auttanut minua luomaan pohjaa päivittäiselle rutiinille. On palkitsevaa ylipäätään päästä tekemään työtä, mutta erityisesti innostaa, kun pääsee tutustumaan itseään kiinnostavaan alaan.

Autismisäätiön toteuttaman ammatillisen kuntoutuksen kautta päädyin etsimään sopivia työkokeilupaikkoja, ja yksi niistä oli tämä viestintätoimisto, jonka omistaja, Mia Heiskanen, vastasi tiedusteluihini ja otti ystävällisesti vastaan, mikä lievensi aivan turhaa hermoiluani.

Nämä huolestuttavat ajat ovat tuoneet lisää epävarmuutta muutenkin vaikeaan tilanteeseen työmarkkinoilla, enkä ole ollut kovinkaan toiveikas etsiessäni työkokeilupaikkaa, joka vastaisi tavoitteitani ja kiinnostuksenkohteitani. Siksi yllätyin positiivisesti siitä, että löysin yrityksen, joka keskittyi erityisesti sisällöntuotantoon ja lisäksi vielä kääntämiseen, jota olen myös erikseen harkinnut mahdollisena työtehtävänä. Etätyö on ollut plussaa sekä nykyisten olosuhteiden että omien mieltymysteni takia.

Vaikka voi olla outoa luonnehtia työilmapiiriä, kun on kyse etätöistä, haluan silti tuoda esille sen, että se on ollut parasta. Kotonani on mukavaa ja levollista, ja yhteydenpito pelaa. Tunnen voivani esittää kysymyksiä ja ottaa rennosti, mikä rauhoittaa mieltäni ja auttaa keskittymään. Koska yritän ja ennen kaikkea haluan olla tarkka, se, että saan rauhassa katsoa työni läpi ilman mitään kiireitä, auttaa ehkäisemään stressiä. Työtunteja ei ole paljon (työkokeilussa lähdetään kuuden tunnin työpäivistä kolme kertaa viikossa), ja olen saanut ne hyvin kulumaan pohtiessani ja tarkastaessani tehtäviäni. Ehkä voisin olla vähän tehokkaampi.

Helppo ja rento alku on luonut turvallisuuden tunteen. Aloitus on ollut vasta kurkistus toimintaan, josta minulla ei ole vielä kunnon kokemusta, mutta odotan uusien tehtävien olevan vielä tulossa. Olen kuluneiden viikkojen aikana käyttänyt Excel-taulukointiohjelmaa, kun olen kerännyt tietoja yrityksistä, mikä on ollut minulle uutta ja hyödyllistä. Samalla kun taulukointiani varten kävin läpi artikkeleita hitaalla otteellani ajoittain takkuilevalla koneellani, hidastin toimintaani vähän lisää tutkimalla tekstejä, ja koska kirjoittaminen on se, mikä kiinnostaa eniten, yritin kiinnittää huomiota kirjoitustapaan ja jäsentelyyn.

Nyt olen ensimmäisen kirjoitustehtävän parissa ehkä tietynlaisella varovaisuudella, koska tiedostan sanojeni tulevan monien nähtäväksi ilman mahdollisuutta editoida ja muuttaa niitä jälkikäteen, mikä on sekä motivoivaa että jännittävää. En osaa ehkä vielä kirjoittaa sisältöä niin ytimekkäästi kuin alan kokeneimmat, mutta osallistun omalla tyylilläni ja iloitsen siitä, että pääsen tuottaman tekstiä tähän blogiin.

Haen vielä jämptimpää aikataulua elämääni, mutta se on itsestäni kiinni, koska työ tarjoaa sille hyvät edellytykset. Koen voivani suhtautua työkokeiluuni positiivisin mielin ja odotan, mitä seuraavaksi tulee eteen.

Anna Meismaa
työkokeilija

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan