Vieraskynä

Moccamaster blogi: Kahvinkeittimien testivoittaja

Commian Vieraskynä -palvelun Moccamasterille tuottama blogipostaus on nyt eetterissä!

Kahvinkeittimien testivoittaja: Moccamaster valittiin parhaaksi

Moccamaster sai hiljattain parhaat arvosanat Työtehoseuran testissä, jossa arvioitiin kahvinkeittimien käyttömukavuutta. Suomalaisetkin ovat nostaneet Taloustutkimuksen kyselyssä Moccamasterin arvostetuimmaksi kodinkonebrändiksi. ”Paras kahvi keitetään Moccamasterilla” on monen suomalaisen spontaani vastaus.

Kahvinkeitin on kodinkone, joka löytyy lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä. Oletko ajatellut, kuinka monta kertaa päivässä napsautat kahvinkeittimen päälle ja pois? Et ehkä ajattele, koska kahvinkeitin on niin olennainen osa arkirutiinejamme. Naps päälle ja naps pois, monta kertaa päivässä. Kun kuitenkin tarkemmin pysähtyy pohtimaan, on kahvinkeittimessä monta pientä juttua, jotka vaikuttavat siihen, miten kahvin keittäminen sujuu ja miltä kahvi maistuu. Työtehoseuran testissä arvioitiin kuuden suodatinkahvinkeittimen käyttöominaisuuksia.

Mitä ominaisuuksia kahvinkeittimistä arvioitiin?

Asiantuntijat arvioivat testissä kahvinkeittimien käyttömukavuutta: vesisäiliön täyttämistä, suodattimen paikoilleen asettamista ja pois ottamista, kalkinpoistoa, kahvikannun käsittelyä, kahvin kaatamista ja tippalukon toimivuutta. Lisäksi selvitettiin kahvinkeittimien toimintoja käyttöohjeiden perusteella ja käytännössä kokeilemalla.

Paras kahvinkeitin monella mittarilla mitattuna

Työtehoseura testasi siis kaiken kattavasti sellaisia kahvinkeittimien osa-alueita, joita moni ei välttämättä ajattele kahvia keittäessään tai hankkiessaan uutta kahvinkeitintä. Vai oletko pysähtynyt pohtimaan kahvinkeittimen vesisäiliön täyttämisen helppoutta, keittimen puhdistettavuutta, hiljaisuutta tai käyttöohjeiden monipuolisuutta?

Moccamaster pärjäsi vertailussa mainiosti. Testaajat kiittelivät mm. Moccamasterin vesisäiliön laajaa täyttöaukkoa, jonka ansiosta keittimeen on helppo lisätä vettä. Kahvinkeittimien äänissäkin on eroa. Kovaääninen puhkuminen ja pulputus voi alkaa pidemmän päälle ärsyttämään. Moccamaster pärjäsi tässäkin hienosti, sillä se osoittautui testin hiljaisimmaksi keittimeksi. Ja vaikka kahvinkeittimet ovatkin lähtökohtaisesti yksinkertaisia laitteita, voi eteen tulla tilanne, jossa on tutkailtava käyttöohjeita. Moccamaster sai kiitosta monipuolisista käyttöohjeista, joista löytyvät myös selkeät vianetsintätaulukot.

Ja kuten tiedämme, kahvinkeittimen likaisuus huonontaa kahvin makua. Jos keittimen puhdistaminen on hankalaa, on siitä helppo laistaa. Moccamaster oli testaajien arvion perusteella erittäin helppo puhdistaa. Ei siis ihme, että se rankattiin koko testin parhaimmaksi kahvinkeittimeksi.

Suomalaiset fanittavat Moccamasteria

Suomalaiset ovat yhtä mieltä asiantuntijoiden kanssa, sillä he ovat arvostaneet Moccamasterin kodinkonebrändien ykköseksi. Tämä kävi ilmi Brändien arvostus 2020-tutkimuksessa, jossa suomalaisia pyydettiin arvioimaan eri kodinkonebrändejä. Kyselyn tulosten perusteella Moccamaster tunnetaan hyvin ja tyytyväisten käyttäjien määrä kasvaa tasaisesti. Ja mikä ilahduttavinta, moni on myös valmis suosittelemaan Moccamasteria muille. Vaikuttaa siis siltä, että suomalaiset fanittavat Moccamasteria ja monelle on syntynyt jopa erityinen tunneside kahvinkeittimeen, joka on palvellut heitä luotettavasti läpi elämän.

Avoimissa kommenteissa nousivatkin esiin eritoten laadukkuus ja kestävyys. ”Moccamaster kestää äidiltä tyttärelle ja kaikki osat saa uusittua”. Laatu tarkoittaa monelle kestävyyttä ja yleisesti oltiin tyytyväisiä siihen, ettei Moccamaster ole kertakulutustuote. ”Ainoa kodinkone, mikä on tehty kestämään eikä hajoamaan”.

Loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin se, miltä kahvi maistuu. Hyvin moni totesikin yksiselitteisesti että ”Paras kahvi keitetään Moccamasterilla”. Oletko sinä samaa mieltä?

Teksti: Commia/Mia Heiskanen

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan