Sisällöntuotanto

Ruka Peak on lomaelämys tavanomaisuuden yläpuolella

Henkeäsalpaavat maisemat Rukan huipulla, tilaa hengittää, makuelämyksiä, lämmintä vieraanvaraisuutta ja ripaus mystiikkaa. Kaikkea tätä – ja paljon muuta – on Boutique Hotel Ruka Peak. Hotelli, jonka yhdistelmä suomalaisuutta ja keskieurooppalaisuutta taipuu helposti juuri sinun tarpeisiisi. 

Boutique Hotel Ruka Peak ei ole mikä tahansa hotelli. Sijainti 430 metrin korkeudessa Itä-Rukan kauniin luonnonsuojelualueen keskellä tarjoaa tilaa hengittää ja huikeita näkymiä. – Hotellimme edustaa rauhaa, puhtautta ja hyvää mieltä parhaimmillaan. Tarjoamme hotellivieraillemme mahdollisuuden nauttia luonnollisesta luksuksesta, joka syntyy ensiluokkaisesta palvelusta, uniikista miljööstä sekä laadukkaasta ravintolaelämyksestä, toimitusjohtaja Sanna Kuusiniemi kiteyttää.

Sanna Kuusniemi tarttui muutama vuosi sitten vanhempiensa Hannu ja Marita Kuusiniemen 2005 perustaman hotelli-ravintolakokonaisuuden ohjaksiin. Alun perin Bed & Breakfast -konseptilla avatun kohteen liiketoiminta on vuosien saatossa muovautunut, mutta ytimen muodostaa yhä erinomainen ravintolakokemus. – Hyvän ruuan ja viinin merkitys on ollut aina olennainen osa Ruka Peakin identiteettiä. Lähdimme alkuun liikkeelle poikkeuksellisen laadukkaalla aamupalalla, jonka jälkeen laajensimme ruokatuotetta yleisön pyynnöstä Fine diningiin, jossa oli – ja on yhä – ripaus alppihenkisyyttä. Ruokatuotteemme sydämessä ovat lähialueen tuottajien korkealaatuiset raaka-aineet ja vuosien saatossa siihen ovat jättäneet kädenjälkensä Pekka Terävän ja Matti Jämsénin kaltaiset huippukeittiömestarit. Tällä hetkellä keittiömme edustaa modernia skandinaavista bistroa, johon on vaikuttanut vahvasti hyvä ystäväni, keittiömestari Janne Ahola.

Viiden ruokalajin illallinen villasukissa

Ruka Peakin sydän sykkii erinomaiselle ravintolakokemukselle, mutta yhtä lailla tärkeässä roolissa on perhe. – Vanhempani tekivät aikanaan rohkean ratkaisun perustaessaan Ruka Peakin. He loivat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen konseptin, joka on ollut monin tavoin edellä aikaansa. Minulle on kunnia-asia jatkaa heidän elämäntyötään.

Perhearvot ovat voimavara, jonka halutaan näkyvän myös hotellivieraille. – Se, että liiketoimintaa pyörittää perhe – johon lukeutuu myös henkilöstömme – luo Ruka Peakiin ainutlaatuisen lämminhenkisen tunnelman. Se tarkoittaa, että jokainen perheenjäsen on asiakkaillemme läsnä, jotta he tulevat kuulluiksi ja nähdyiksi kaikkine tarpeineen. Kodikkuus ei kuitenkaan tarkoita kotikutoisuutta, vaan sitä, että meillä voi vallan hyvin nauttia viiden ruokalajin huippuillallisen vaikka villasukissa!

Ruka Peakin konsepti on muuttunut entistä eksklusiivisempaan suuntaan.

Villasukkaillallinen ei ole kaukaa haettu ajatus, sillä Ruka Peak on muuttanut konseptiaan entistä eksklusiivisempaan suuntaan. – Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ravintolamme on avoinna ainoastaan hotellivieraillemme, Little Peak -huvilan asukkaille sekä ennakkovarauksin ryhmille.

Pysyvän muistijäljen jättäviä elämyksiä

Ruka Peak keskittääkin nyt toimintansa hotellivieraille tarjottaviin kokonaisvaltaisiin ja yksilöllisiin elämyksiin. – Se voi tarkoittaa uniikkeja viinejä illalliselle, meditatiivista saunajoogaa, lumikenkäilyä salaiselle kodalle, vauhdikasta Husky-safaria tai romanttista hetkeä ulkoporealtaassa tähtitaivaan alla samppanjaa nautiskellen. Tai miltä kuulostaisi mystinen shamaanirumpuhoito? Olemme valinneet perheyrityksemme ympärille luotettavat yhteistyökumppanit, joiden kanssa luomme pysyvän muistijäljen jättäviä elämyksiä.

Arjen yläpuolelle nostava miljöö

Ruka Peak on ilman erityisjärjestelyjäkin paikka, jossa on helppo unohtaa arjen murheet. Intiimi maailma, jossa pelkkä hotellihuoneen ikkunasta avautuvan maiseman tuijottaminen lataa akut. –Mielenrauhaa tarjoaa jo sekin, että hotellissamme on vain kahdeksan yksilöllistä Boutique-huonetta, joissa jokaisessa on parveke. Aamuauringon nousun ihailu omalta parvekkeelta ei taatusti jätä kylmäksi.

Aamuauringon ihailu omalta parvekkeelta ei jätä kylmäksi.

Ruka Peakissa on myös saunamaailma: savusaunan, luolaan rakennetun saunan, poreammeen ja kylpypaljun muodostama kokonaisuus. – Saunamaailman voi tilata erikseen vaikkapa ryhmille, jotka voivat jatkaa illanviettoa illallisen äärellä ravintolassamme. Hotellin yhteydessä on myös Little Peak -huvila, joka tarjoaa laadukkaat majoituspuitteet yrityksille ja ryhmille.

Hotellihuone sisältää oman saunavuoron Kiuta-saunassa.

Kuusiniemi muistuttaa, että Ruka Peakin perushuonevaraukseen sisältyy aamiaisen lisäksi aina oma saunavuoro talon Kiuta-saunassa. – Saunan lempeästä lämmöstä pääsee näin nauttimaan omassa rauhassa rentoutuen. Pieni yksityiskohta, mutta luksusta sekin!

 

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan