Sisällöntuotanto Toimitustyö

Tee matka Tolkienin fantasiamaailmaan

Tampere-talo tarjoaa tänä kesänä huikean syväsukelluksen J.R.R Tolkienin fantasiamaailmaan. Tolkienin teosten kuvittajana tunnettu John Howen näyttely vie Keski-Maahan heinäkuussa ja elokuussa estradin valtaa Taru Sormusten herrasta™ -suurtuotanto.

John Howen taidetta: Matka J.R.R. Tolkienin maailmaan -näyttely on ainutlaatuinen, sillä Howen taidetta ei ole aiemmin nähty Suomessa. Taiteilija on itsekin näyttelystä innoissaan, sillä hänellä on erityinen suhde Suomeen ja suomalaiseen taiteeseen”, markkinointi- ja viestintäjohtaja Tiia Välimäki kertoo.

John Howe on yksi maailman tunnetuimpia fantasiakirjallisuuden ja etenkin J. R. R. Tolkienin teosten kuvittajia. Hän on omien sanojensa mukaan inspiroitunut taiteessaan erityisesti Akseli Gallen-Kallelasta ja Kalevalasta.

”Kesänäyttelystä nauttiakseen ei tarvitse olla fantasian suurkuluttaja. Teemme Tampere-talossa monipuolisesti kulttuurituotantoja oopperasta lasten teatteriin, joten John Howen näyttelykin on rakennettu moniaistilliseksi kokemukseksi, jossa viihtyvät kaiken ikäiset”, Välimäki muistuttaa.

J. R. R. Tolkienin maailma huipentuu elokuussa, kun Taru Sormusten herrasta™ saa ensi-iltansa Tampere-talon isossa salissa. Kyseessä on suurtuotanto, jossa yhdistyvät teatteritaide, Tuomas Kantelisen teosta varten säveltämä ja Tampere Filharmonian tulkitsema musiikki sekä Sorin Sirkuksen sirkustaide. Olitpa siis kirjojen, elokuvien tai musiikin ystävä, Tampere-talon esitys tuo kaikkien taidemuotojen parhaat puolet yhteen. Tuomas Kantelisen eeppinen musiikki siivittää lavan tapahtumia, hahmoja ja näiden tunnetiloja elokuvallisen soundtrackin tavoin.

”Mukana ovat Suomen parhaat tekijät ja fantastinen Tampere Filharmonia livenä, joten voin luvata, että tällaista ei ole Suomessa tai maailmalla ennen koettu”, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo.

John Howen taidetta: Matka J.R.R. Tolkienin maailmaan -näyttely 6.7. – 18.8.2024.

Taru Sormusten herrasta™ -esitykset 23.8.2024–11.1.2025. Esitys kestää väliaikoineen 4 tuntia.

Liput Tampere-talon ja Lippu.fi -lipunmyyntikanavista.

tampere-talo.fi

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan