Vieraskynä

Toshiba liputtaa vahvasti kiertotalouden puolesta

Elämme planeetalla, jonka rajallisten resurssien tuhlaaminen on tullut tiensä päähän. Tarvitsemme kestäviä ratkaisuja resurssien käyttöön. Toshiballa se tarkoittaa sitä, että minimoimme tuotteessa käytettävien materiaalityyppien määrän, käytämme kierrätettäviä materiaaleja, vältämme pakkausjätettä ja minimoimme haitalliset ympäristövaikutukset Carbon Zero-ohjelmalla. Joutsenmerkki on osoitus kiertotaloutta edistävästä vastuullisesta toiminnastamme.

Maailma tarvitsee uuden ekologisen suunnan, joka on myös taloudellisesti toimiva. Vastaus löytyy kiertotaloudesta, joka auttaa yhteiskuntaa siirtymään kestämättömästä kulutuksesta kohti tuotteiden ja materiaalien uudelleenkäyttöä ja kierrätystä jatkuvan syklin kautta. Kiertotalous ei siis tarkoita rajoituksia tai luopumista, vaan laitteiden elinkaaren aikaisen kierron lisäämistä kierrättämisellä ja uusiokäytöllä.

Toshiba Tec on jo pitkään elänyt todeksi kiertotalouden keskeisiä periaatteita. Tuotteemme ja palvelumme tarjoavat monia mahdollisuuksia materiaalien uudelleenkäyttöön ja kierrättämiseen, sillä tuotekehityksemme keskiössä ovat laitteiden pitkä elinkaari ja kierrätystä edistävä suunnittelu. Se tarkoittaa, että käyttämämme materiaalit ovat kierrätettäviä, pidämme materiaalien määrän mahdollisimman suppeana, suunnittelemme tuotteet energiatehokkaiksi, vältämme pakkausjätettä ja palvelumme kattavat tuotteen koko elinkaaren. Kiertotalouden termein tätä kutsutaan 3R-periaatteeksi: vähennä (Reduce), käytä uudelleen (Reuse), kierrätä (Recycle).

OIVALLUKSIA KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN PUOLESTA

Olemme tehneet ajan saatossa oivalluksia, joiden avulla voimme auttaa asiakkaitamme siirtymään kohti kiertotaloutta edistävää yhteiskuntaa. Yksi oivalluksistamme on esimerkiksi auttaa materiaalien uudelleenkäytettävyyttä sillä, että samanlaisesta muovista valmistettavat osat ovat samanvärisiä, jolloin ne on helppo lajitella, kun laitteet puretaan osiin. Suosimme myös valmistuksessa uudelleen käytettäviä materiaaleja ja materiaaliyhdistelmiä. Olemmekin tänä päivänä monitoimitulostimien valmistaja, joka käyttää eniten uudelleen käytettäviä muoveja.

Yksi 3R-periaatteen ominaisuus on laitteiden helppo purettavuus. Olemme vieneet kehityksen niin pitkälle, että kuka tahansa osaa purkaa laitteemme osiin kolmella työkalulla. Kierrättäminen ei siis jää kiinni teknisistä taidoista! Nykyisillä kierrätystekniikoilla Toshiba Tecin laitteen tai monitoimitulostimen materiaaleista voidaan käyttää uudelleen yli 95 prosenttia. Ja kun laite on elinkaarensa päässä, paikalliset yhteistyökumppanimme keräävät talteen kaikki kierrätettävät osat.

Energiatehokas tuotesuunnittelukin on Toshiba Tecin monitoimitulostimien tavaramerkki. Kun laite ei ole käytössä, sen pitäisi kuluttaa virtaa hyvin vähän tai ei ollenkaan. Toshiba Tecin laitteet on valmistettu tällä periaatteella, ja niissä käytetään edistyksellisiä virransäästötekniikoita.

Voit lukea blogin kokonaisuudessaan Toshiban verkkosivuilla>>

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan