Sisällöntuotanto

Automatkalle Suomessa – parhaat kohteet ja tärpit

Julkaistu ALD Automotiven verkkosivuilla. Sisällöntuotanto: Commia

Suunnitteletko autolomaa kotimaassa? Nappaa tästä ALD:n henkilöstön kohdevinkit kesän 2021 automatkaa varten!

The Barö – upea hotellielämys Inkoossa

The Barö on uudenkarhea, ekologisesti rakennettu korkealuokkainen saaristohotelli maailman upeimman saariston syleilyssä, Barösundin alueella Inkoossa. Suomilomailua parhaimmillaan! thebaro.fi

Cafe Lahnajärvi – kulttuurihistoriallinen taukopaikka

Cafe Lahnajärvi on paikkana kulttuurihistoriallinen ja noussut uudelleen kivaksi taukopaikaksi. Löytyy tankkaukset niin perinteisille kuin vaihtoehtoisille voimanlähteille. visitlahnajarvi.fi

Idyllinen Tammisaari

Tammisaari on pieni ja idyllinen vanhakaupunki meren läheisyydessä. Tammisaaresta löytyy myös loistavia ravintoloita, kuten Albatrossi, GH Fyren, Niska, Ylpi ja 5knivar, sekä hiekkaranta, luonnonpuistoja ja luontoreittejä, kuten Ramsholmen ja Dagmarin lähde. Lähellä on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Raaseporin linnanrauniot ja Fiskars.

Heinola ja Harjupaviljongin vohvelit

Kannattaa poiketa 5-tieltä Heinolaan ja vierailla Harjupaviljongissa, joka sijaitsee lähellä Heinolan keskustaa.  Sieltä saa äärettömän hyvät makeat ja suolaiset vohvelit. Vieressä sijaitsee Heinolan lintutarha, jossa voi vierailla ilmaiseksi. Heinolasta löytyy paljon muutakin, kuten vaikkapa Apulanta-promenadi.

Käyrälampi – paras pulahduspaikka koirille

Kuutostien varrella Käyrälammen koirapuisto Tykkimäen kupeessa on aivan mahtava virkistys- ja pulahduspaikka koirien kanssa liikkuville.

Halikon Design Hill – tyylikäs taukopaikka

Halikon Design Hill on ensiluokkainen kahvila ja lounaspaikka ykköstien varrella. Se on virkistävä poikkeus tavanomaisiin taukopaikkoihin verrattuna. Voit nauttia Design Hillissä herkullisista itsetehdyistä tarjoiluista ja tehdä mökkituliaisostokset.

Kauniita maisemareittejä:

Kustavi–Maarianhamina–Parainen: Upea saaristoreitti automatkalle lauttamatkoineen ja lukuisine pikkukylineen.
Ristiina–Puumala: Tie 4323 Saimaan viertä Varkaantaipaleen ja Astuvansalmen kautta Puumalaan. Kauniita harjumaisemia Vihreän kullan kulttuuritien varrella, joista on mukava nauttia rauhallisen ajomatkan aikana.

Älä ohita näitä luontokohteita!

Suomessa on upeita luontokohteita, joiden ohi moni ajaa jopa päivittäin tai vaikka matkalla mökille. Välillä kannattaa myös pysähtyä, katsella ympärille ja pitää vaikka pieni jaloittelutauko. Muutama hieno luontokohdevinkki, joiden ohi ei kannata ajaa:

Keisarinmänty, Hämeenlinna (Pikku-Parola, Kolmostien ja seututie 130:n välimaastossa). Puun iäksi on arvioitu yli 400 vuotta ja se on Suomen suurin mänty. Kannattaa tutustua sen mielenkiintoiseen historiaan.
Kalliomaalaus, Mikkeli (Ristiinasta Hurissaloon johtavan maantien varrella, paikalla pysäköintialue, josta on noin 3 km maalauksille). Suomen kalliomaalauspaikoista näyttävin.
Nunnavuoren pirunpelto, Turku (parkkipaikka Signalistinkatu 9, paikalle johtaa opastettu polku). Isoista lohkareista muodostunut kivimeri on todella näyttävä muinaisranta.

Toivotamme kaikille turvallista ja aurinkoista autolomaa Suomessa!

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan