Sisällöntuotanto

Viisi vinkkiä sähköautoilijalle kesälomamatkan suunnitteluun

Julkaistu ALD Automotiven verkkosivuilla. Sisällöntuotanto: Commia

Mikäli olet kesälomalla liikenteessä sähköautolla, hyvä reittisuunnittelu auttaa ennakoimaan. Jos auton todellinen toimintamatka riittää määränpäähän ja voit ladata auton perillä, ei huolta! Mikäli matka on sähköauton toimintamatkaa pidempi, suunnittele automatka etukäteen.

Tutustu matkan varrella oleviin latauspisteisiin esim. latauskartta.fi -verkkosivustolla. Valitse auton mukaan laturi. Jos voit käyttää autossasi niin kutsuttua pikalatausta, tauko jää lyhyemmäksi. Eri latureilla on usein eri hinnoittelu, joten reittiä suunnittelemalla voit saada aikaan säästöä myös latauskustannuksissa.

1. Suunnittele pidemmän matkan tauotus ja lataushetket siten, että toimintamatka riittäisi toiseenkin lähellä olevaan latauspaikkaan. Kesällä latauspaikoilla voi olla ruuhkaa tai suunnittelemasi laturi saattaa olla epäkunnossa. Näin varmistat, ettet joudu pitämään suunniteltua pidempää taukoa tai matkan teko ei keskeydy.

2. Maksimoidaksesi auton toimintamatkan, lataa aina auto ennen matkaa täyteen ja käytä mahdollisuuksien mukaan esi-ilmastointia ennen lähtöä. Valmiiksi viilennetty auto ei heti ensimmäisillä ajokilometreillä kuluta auton toimintamatkaa auton alkuviilennykseen. Täyssähköauton toimintasädettä arvioidessasi on hyvä muistaa, että kesän hellepäivinä auton viilennys kuluttaa toimintasädettä pienemmäksi.

3. Optimoi ajotapaasi, sillä se vaikuttaa auton toimintamatkaan merkittävästi. Jos olet jo tullut tutuksi auton kanssa, autolla ajon optimointi on helpompaa. Pystyt paremmin arviomaan miten erilaiset reitit vaikuttavat auton toimintamatkaan käytännössä. Mikäli autossa on ekologisen, vähemmän energiaa kuluttavan ajamisen vaihtoehto, käytä tätä asetusta matka-ajossa optimoidaksesi myös auton suorituskyky parhaiten pitkään matka-ajoon sopivaksi.

4. On aina järkevää ladata auto täyteen. Se antaa mahdollisuuden pysähtyä kauniina kesäpäivänä ex tempore matkan varrella tai kiertää ennakoidulta reitiltä sivuun uimarannan, nähtävyyden tai jonkin muun kiinnostavan paikan takia – on aina parempi varmistaa, että ladattu sähkö todella riittää perille.

5. Ladattavalla hybridillä tien päällä lataaminen tuo harvemmin merkittävää hyötyä, sillä auto ottaa latausvirtaa vastaan usein hitaasti ja näin toimintamatka jää varsin maltilliseksi.

Mukavaa ja turvallista automatkaa!

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan