Sisällöntuotanto

Ilo elää Vaasanin arjessa

Nelikon keskinäinen kemia ei jää huomaamatta. Positiivisuus ja tekemisen riemu suorastaan pirskahtelevat henkilöstöjohtaja Katri Koron, kaupallisen johtajan Minna Cousinsin, tuotevalikoimasta ja innovoinnista vastaavan Nina Tuomikankaan sekä brändi- ja viestintäjohtaja Mari Dunderfeltin kasvoilta ja puheesta. Onko Vaasanin kraanavedessä jotain erityistä vai mistä oikein on kyse?

– Voisin nimetä monia syitä, miksi viihdyn täällä niin hyvin. Ydinjuttu on yrityksemme kulttuuri ja dna, jota hengitämme päivittäin. Olemme mielestäni löytäneet hyvän tavan toimia: työskentelemme määrätietoisesti kohti tavoitteita, mutta tulosta ei tehdä otsa rypyssä. Meillä on positiivinen, lämmin ja inhimillinen fiilis. Se resonoi vahvasti myös omaan arvomaailmaani ja tukee jaksamista, Katri tiivistää.

Minna komppaa kollegaansa.

– Kuten arvoissamme ja strategiassamme lukee, teemme merkityksellisiä tekoja, tuotteita ja viestintää. On innostavaa työskennellä sellaisten tuotteiden parissa, jotka ovat niin lähellä suomalaisten sydäntä ja arkea – se antaa potkua jokaiseen työpäivään!

Anturit ylhäällä

Juurevalla toimialalla on merkitystä myös viestinnän arjessa.

– Leipä on positiivinen aihe, josta on kiva keskustella ihmisten kanssa. Toisaalta se herättää myös tunteita ja mielipiteitä. Viestintäjohtajana onkin tärkeää pitää anturit ylhäällä. On seurattava mistä maailmalla puhutaan, kuunneltava ja kyettävä näkemään orastavat muutokset suomalaisten kuluttajien käyttäytymisessä ja arvostuksissa, Mari tuumii.

Minna sukkuloi mielellään sosiaalisessa mediassa.

– Seuraan työni puolesta aktiivisesti sosiaalista mediaa ja osallistun mielelläni keskusteluihin ymmärtääkseni paremmin maailman menoa. Rosoisistakin keskusteluista löytyy usein uusia oivalluksia, jotka jaan mielelläni kollegoille. Samalla pääsen haastamaan heitä uudenlaiseen ajatteluun. Mielestäni digitalisoituvassa maailmassa on uskallettava antaa yritykselle kasvot ja tuoda tarvittaessa rohkeasti esiin yrityksen mielipide.

Tilaa luovuudelle ja muutokselle

Vaasanilla vallitsee vahva luottamuksen kulttuuri, joka on avannut Ninalle ja Marille mahdollisuuden tarttua uusiin kansainvälisiin haasteisiin. Nina vastaa Suomen ja Baltian tuotekehityksestä ja tuotteistuksesta, Marilla on uutena alueena myös emoyhtiön Lantmännen Unibaken globaali vastuullisuustrategia.

– Uusien tuotteiden kehittäminen on yhdistelmä kuluttajaymmärrystä, leipomotaitoja ja analyyttisuutta, jossa tarvitaan strukturoitua ja luovaa työotetta. Minun tehtäväni on löytää paras tapa johtaa organisaatiota niin, että tiimini jäsenillä jää aikaa ja energiaa myös luovaan työhön. Se innostaa ja inspiroi, Nina kertoo.

Mari inspiroituu haasteesta, jota vastuullisuusstrategian toteuttaminen edellyttää.

– Olemme muutosmatkalla, jossa johdon ja jokaisen työntekijän on tarkasteltava kriittisesti omaa toimintaansa ja oltava valmis tekemään muutoksia. Se vaatii kuitenkin aikaa.

– Vastuullisuudesta on jaksettava puhua, mutta on ollut myös hienoa huomata, että esimerkiksi keskustelu leipähävikin vähentämisen tärkeydestä on lisännyt monien työntekijöidemme ylpeyttä yrityksestään.

Ole oma itsesi

Katri ja Minna palauttavat roihuavan keskustelun perusasioiden äärelle.

– Se, että voimme tehdä asioita enemmän, paremmin ja pidemmälle, tarvitsee hyvän kivijalan: selkeät työtehtävät, roolit ja raamit, joiden sisällä kukin voi viedä asiat omalla tyylillään – mutta vastuullisesti – maaliin, Katri muistuttaa.

Minnan mielestä tarvitaan myös työympäristö, jossa jokainen voi kokea olevansa arvostettu omana itsenään ja jossa sallitaan myös virheet.

– Mekin olemme hyvin erilaisia persoonia ja silti toimimme hienosti yhteen. Kun on tilaa, voi keskittyä hyvällä fiiliksellä olennaiseen, eikä aikaa ja energiaa tarvitse käyttää toisen mielipiteiden tai työtapojen ruotimiseen.

Teksti: Mia Heiskanen

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan