Sisällöntuotanto

Jauhemaalauksen koko paletti yhden luukun kautta

Vantaalainen Powdertech erottuu jauhemaalien toimittajakentässä kaiken kattavalla tuotepaletilla, osaajien vankalla tietotaidolla sekä rohkeudella kokeilla uutta.

Powdertech Oy on vuonna 2005 perustettu jauhemaalien ja maalaustarvikkeiden edelläkävijäyritys. Perheyrityksen perustajan, Kari Uusitalon lähes 30 vuoden kokemus jauhemaaleista ulottuu aina vuoteen 1990. Vuosien varrella yhden miehen yrityksestä on kasvanut kahdeksan työntekijän asiantuntijayritys, joista kaksi työskentelee Baltian maiden myynnistä vastaavassa Tallinnan tytäryhtiössä.

– Jauhemaalaus on oma taiteenlajinsa, jossa laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi tarvitaan uusinta tietoutta ja parhaimmat tuotteet, Uusitalo toteaa.

Jauhemaalattu tuote uunista ulos!

Yhtiön asiakaskunta koostuu pääosin alihankintaportaassa toimivista yrityksistä, jotka tekevät jauhemaalipinnoitusta valmistavalle portaalle sekä yrityksistä, jotka valmistavat ja pinnoittavat tuotteita. Jauhemaalauksen lopputuotteita ovat tyypillisesti kodinkoneet, rakennustuotteet, metallikalusteet, raskaskalusto, ajoneuvot jne..

– Uuni on jauhemaalauksessa ratkaiseva tekijä. Jauhemaali ruiskutetaan metallin pintaan jauheena, jonka jälkeen se laitetaan uuniin, jossa jauhemaali sulaa ja kovettuu valmiiksi tuotteen pintaan. Siksi isoja, kiinteitä rakennelmia ei voi maalata jauhemaalilla, sillä ei ole olemassa niin isoa uunia, johon maalattavat kappaleet mahtuisivat, Uusitalo selventää.

Kokeilukulttuurin puolestapuhuja

Powdertechin tekijöiden asennetta leimaa innovatiivisuus ja halu kokeilla uutta.

– Tiimimme ammattitaito on niin vankalla pohjalla, että se antaa tekijöille siivet lähteä rohkeasti mukaan myös erilaisiin kokeiluhankkeisiin. Olemme koko olemassaolomme ajan tuoneet myös aktiivisesti markkinoille uusia tuotteita.

Powdertechillä on lisäksi tekninen palvelu, joka auttaa asiakasta tarvittaessa. Esim. uunin lämpötilamittaus, kappaleen kalvonpaksuus, kiiltoasteet ja ripustustekniikka / maalaussuojaus suunnittelu. Siksi asiakkaan ongelma on kyettävä ratkaisemaan nopeasti, ja siinä osaajamme ovat ammattilaisia.

Parhaiden päämiesten tuotteet ja osaaminen

Laadukkaat tuotteet ovat toki kaiken lähtökohta ja yhtiön päämiehet Sherwin-Williams ja ST Powder Coatings ovatkin jauhemaalauksen ykköstekijöitä maailmassa.

– He kouluttavat osaajiamme jatkuvasti alan ja tuotteiden viimeisimpiin virtauksiin, jotka me jaamme asiakkaillemme. Ja mikä parasta, tuoterepertuaarimme on niin laaja, että se kattaa jauhemaalien lisäksi ripustinkoukut, telineet ja maalaussuojat (Epifatech Ab), maalinpoistoaineet ja tekniset mittavälineet, joita asiakas maalauksen ympärille tarvitsee. Näin asiakkaalla on käytössä koko paletti näppärästi yhden luukun kautta.

Teksti: Mia Heiskanen

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan