Sisällöntuotanto

Kuulokoje parantaa merkittävästi elämänlaatua

Kuulon alenemisen ei kannata antaa heikentää elämänlaatua. Kuulokojeet ovat tänä päivänä huomaamattomia älylaitteita, joita voi halutessaan ohjata jopa taskussa kulkevan kännykän avulla.

Kuulo alkaa iän myötä väistämättä heiketä. Ikäkuulossa ei ole kyse sairaudesta, mutta kuulon alenema saattaa johtaa siihen, että henkilö alkaa vältellä sosiaalisia tilanteita. – Kuulon aleneminen kaventaa näin elämää ja heikentää elämänlaatua, LKT, audiologian erikoislääkäri Timo Laine Kuulotekniikka Oy:stä kertoo.

Huonokuuloisuudella on vaikutusta henkilön itsensä lisäksi myös hänen lähipiiriinsä. Huonokuuloisia on noin 700 000, mutta huonokuuloisuus vaikuttaa joko suoraan täi välillisesti lähes puoleen suomalaisista.

Apua on helposti saatavilla

Kuulon alenemisen kanssa ei kannata jäädä yksin, sillä apua saa helposti.  – Kuulon heikkenemiseen voi olla useita syitä, jotka yleensä selviävät kuulontutkimuksissa. Kuulontutkimuksen tekee audionomi ja lopullisen diagnoosin antaa tarvittaessa korvalääkäri. Tärkeintä on, että tutkimuksiin hakeudutaan ajoissa, jotta kuulon alenema ei haittaa elämää liian pitkään. Tutkimusten jälkeen voidaan lähteä kokeilemaan kuulokojeita.

Kuulokoje on todellinen älylaite

Valinnanvaraa kuulokojeissa löytyy. Kuulotekniikan edustamien Siemensin kuulokojeiden kehittyneemmät kojeet ovat Laineen mukaan todellisia älykuulokojeita. Älykuulokojeet ovat molemmissa korvissa, jolloin niissä voi olla jopa kahdeksan mikrofonin verkosto, jonka ansiosta kojeet pystyvät kommunikoimaan langattomasti keskenään. Näin kuulokojeet pyrkivät simuloimaan normaalikuuloa ja sen vaikutuksia tunnistaen esim. eri suunnista tulevaa puhetta samalla taustahälyä vaimentaen. Jos puheen suunta muuttuu, kuulokoje mukautuu automaattisesti uuteen tilanteeseen. Älykuulokojeita voi säätää myös itse kännykällä eri tilanteisiin sopivaksi. Kojeisiin on saatavilla myös yhteyslaitteita, joiden avulla matkapuhelimen, tv.n tai tietokoneen äänenkin saa kojeeseen langattomasti. Itse kuulokojeetkin ovat tänä päivänä erittäin huomaamattomia ja niin pieniä, että ne jäävät näppärästi piiloon.

www.kuulotekniikka.com

Teksti: Mia Heiskanen
Kuva: Pixabay

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan