Sisällöntuotanto

Kuvauskeikka taivaalla

Skyfoxin Marko Kallio on kuvannut Tamperetta lintuperspektiivistä joka ilmansuunnasta. Nyt hän kertoo, mikä ilmakuvauksessa kiehtoo ja mitkä ovat hänen suosikkikuvauskohteensa.

Skyfox kuvaa rakennetun ympäristön ja maisemien lisäksi tuote- ja mainoskuvia, missä käytetään hyväksi 3D-kuvia ja tietysti tekoälyä. Skyfoxilla on myös oma studio, joka on rakennettu varta vasten tuotekuvauksille. Marko Kallio on rakentanut työkseen digitaalisia kuvia vuodesta 1989 eli pisimpään Suomessa. Silloin moni ei ollut vielä edes käyttänyt tietokonetta. Nykyisin hän käyttää tekoälyä työkaluna päivittäin.

”Ennen lensin moottorivarjoliitimellä kuvaamassa ilmakuvia, mutta dronet ovat niin paljon helpompia, ettei enää tule itse lennettyä. Dronen kamerakin alkaa olla riittävän laadukas kuvien kaupallisessa käytössä. Tarvittavien kuvien määrät ovat suuria, ja kohteet kuvataan usein melko matalalta, joten ainoastaan dronella se onnistuu riittävän tehokkaasti ja turvallisesti.”

Kallion suosituimmat kuvauspaikat Tampereella ovat koko Tammerkosken ympäristö, Pispalanharjun Pyykkimettän puiston idyllinen maisema, Näsinneula ja muut korkeat rakennukset.

”Ihmisiä kiinnostaa korkealta otetut kuvat. Ilmakuvasta on mukava tutkia tuttuja kotikulmia ja uudet vieraat paikat näyttävät lumoavilta lintuperspektiivistä.”

Uutena suosikkipaikkana hän pitää erikoista puistoa sillalla eli Näsin puistosiltaa Särkänniemen vieressä ja sen jatkona olevaa Ranta-Tampellan rantareittiä, josta on erityisen romanttinen maisema auringonlaskun suuntaan Näsijärvelle.

”Hatanpään arboretum on harvinaisen hieno puistoalue Pyhäjärven rannalla. Uljaan Nokia Arenan lisäksi yksi yllättävä suosikkini on myös Hämeensillalla legendaaristen patsaiden eli Pirkkalaisveistosten alta ohi kiitävä ratikka.”

Skyfox – Visual Storytelling on valokuvaajamestari Marko Kallion kuvatuotantojen brändi. Videoiden ja valokuvien oma tuotanto on luonnollinen jatkumo Kallion mainostoimisto Kluulle. Yli 30 vuoden kokemus vaativista viestinnän projekteista on auttanut tuottamaan kuvallista viestintää yrityksille, kunnille ja kaupungeille.
skyfox.fi

 

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan