Sisällöntuotanto

Sähköautoilun ABC – perusasiat haltuun

Blogisisältö on tuotettu ALD Automotiven ja Commian yhteistyönä.

Vaihtoehtoiset käyttövoimat kiinnostavat, mutta mitä kaikkea on syytä huomioida sähköauton tai hybridin valinnassa? Aiheeseen liittyvät peruskysymykset mietityttävät sekä autoilijoita että yritysten autoasioista päättäviä.

Kun puhutaan vaihtoehtoisista käyttövoimista, tarkoitetaan täyssähköautoa, ladattavaa hybridia, kaasuautoa tai flexfuel-autoa. Tutuimpia ovat täyssähköautot ja ladattavat hybridit, mutta kertauksena lyhyt oppitunti eri käyttövoimista. Täyssähköautolla tarkoitetaan ajoneuvoa, jonka voimanlähteenä toimii sähkömoottori ja jonka akut toimivat energiavarastoina. Ladattavassa hybridiautossa on bensiini- tai dieselkäyttöisen moottorin lisäksi sähkömoottori, kaasulla käyvässä autossa polttoaineena käytetään maa- tai biokaasua ja tarvittaessa bensiiniä. Flexfuel-bensiinimoottoriauto toimii kuten bensiiniauto, mutta siinä voi käyttää bensiinin (95 E10, 98 E5) lisäksi korkeaseosetanolia (E85) sekä muita nykyisiä ja tulevia bensiinilaatuja.

Autoilu on muuttumassa kiihtyvällä tahdilla ympäristöystävällisempään suuntaan. Yhä useammat autonvalmistajat ovat ottaneet vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivat autot mallistoonsa, ja vaihtoehtoja on tarjolla pienistä autoista katumaastureihin ja tila-autoihin. Näyttää myös siltä, että kuluvan vuoden aikana sähköautot murtautuvat toden teolla myös tuotantoajoneuvojen puolelle. Lue blogi kokonaisuudessaan ALD automotiven verkossa.

Kuva: Unsplash

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan