Sisällöntuotanto

Tuplaa kattosi käyttöikä kattopinnoituksella

Rakennusten kattopinnat ovat Suomen ilmasto-olosuhteissa kovilla. Vesisade, ilmasta tiivistyvä kosteus ja lumen sulamisvesi kastelevat kattopintoja. Yhdessä ilman epäpuhtauksien kanssa kosteus aiheuttaa korroosiota peltikatteissa sekä rapautumista ja mikrobien kasvua tiili- ja mineriittikatoissa. Siksi onkin ehdottoman tärkeää, että katon pesu ja pinnoitus hoidetaan hyvissä ajoin kuntoon.

Ilmainen kartoitus kertoo kattosi kunnon

RestaKoti Oyon kotimainen vesikattojen puhdistuksiin ja pinnoituksiin erikoistunut yritys. Markkinajohtajan palveluihin kuuluvat tiili- ja peltikattojen puhdistukset ja pinnoitukset takuutyönä, ”avaimet käteen”-periaatteella.

– RestaKoti huoltaa ja pesee suomalaisia kattoja ja lisää niiden elinikää ilman massiivisia remontteja. Toimimme valtakunnallisesti ja teemme yhteistyötä alueellisten isännöitsijä- ja suunnittelutoimistojen sekä omakotiyhdistysten kanssa. Olemme paikallinen, asiakasta kuunteleva toimija, jonka palvelupalettiin kuuluu asiakkaalle veloitukseton kartoituskäynti. Se tarkoittaa, että asiantuntijamme arvioi katon kunnon ja antaa asiakkaalle kustannusarvion – oli sitten kyse omakotitalosta, asunto- tai kiinteistöosakeyhtiöstä. Kattoasiantuntijoidemme ammattitaidon hyödyntäminen on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi, operatiivinen johtaja Tero Ruusu kertoo.

Monta syytä huolehtia kattosi kunnosta

On selvää, että kiinteistön omistaja ei välttämättä mielellään nouse katon harjalle toteamaan tilannetta ja tästä syystä katto jää usein huonolle tolalle.

– On hyvä muistaa, että se on hyvin näkyvä osa rakennusta, jonka siisteys luo mielikuvaa rakennuksen kunnosta ja arvosta. Säännöllisellä puhdistuksella ja pinnoituksella voidaan nostaa myös kiinteistön arvoa. Kun katto pestään ja käsitellään kasvuston torjunta-aineella, katolle muodostuu pitkäaikainen suoja, jonka jälkeen sammalet ja muu kasvusto eivät kasva ja vaurioita katon pintarakennetta. RestaKodin lähtökohtana on myös ekologisuus ja katon uusiokäyttö. Kun katon elinikää jatketaan pesulla ja pinnoituksella, vältetään katon purkamisesta ja remontoinnista aiheutuva materiaalijätteen synty. Kaikki käyttämämme puhdistusaineet ovat myös ekologisia.

RestaKodin menetelmällä pinnoitteella voidaan myös vaihtaa katon väriä, jolloin rakennuksen ulkoasu saa aivan uuden ilmeen.

Puhdas, pinnoitettu tiilikatto saa lisää elinikää

Kun tiilikatto pidetään pinnoitettuna, puhtaana, vettä ja kosteutta hylkivänä, pidentää se katon elinkaarta keskimäärin 15–20 vuotta. Korkeapainepesun jälkeen puhtaaseen tiilikattoon matalapaineruiskulla levitettävä kasvuston torjunta-aine eliminoi sammaleen, jäkälän ja muiden kasvustojen juuret ja itiöt. Kasvuston torjunta-aine desinfioi tiilipinnat ja muodostaa pohjan tiilikaton suoja-ainekäsittelylle tai pinnoitukselle.

Pinnoitus antaa katolle suojan kosteutta, rapautumista ja sammaleen sekä jäkälän kasvua vastaan. Samalla pinnoitteen korkealuokkaiset pigmentit antavat katolle pitkäikäisen värisävyn ja uutta vastaavan ulkonäön.

– Katon pinnoitus on näin paras ja edullisin vaihtoehto kattoremontille, mikäli katon rakenteet ovat kunnossa.

Yksinoikeudella Ormax Pro

RestaKoti ja BMI Ormax ovat yhteistyössä kehittäneet markkinoiden parhaan tiilikattopinnoite Ormax Pron.

– Olemme ainoa BMI Ormaxin valtuutettu kattohuoltaja ja pinnoittajaorganisaatio Suomessa. Ormax Pro on ainoa tiilikaton pinnoite, joka säilyttää BMI Ormaxin valmistamien tiilikattojen alkuperäisen takuun. Tänäkin vuonna huolehdimme yli 2500 suomalaisen kodin katot kuntoon!

Uusi elämä peltikatolle

RestaKodilla on ratkaisu myös peltikatoille.

– Peltikaton pinnoitus on kustannustehokas tapa pidentää katon käyttöikää. Pohjatöiksi riittää vanhan hilseilevän maalin poisto. Pohjatöiden yhteydessä ruosteiset kohdat tarkastetaan, sillä ruoste kertoo usein katon kulumisesta ja huonosta kunnosta. Katon huolellisen pesun jälkeen käynnistetään peltikaton pinnoitus, kun katto on kuivunut pesun jäljiltä.

RestaKoti käyttää peltikatoilla kotimaisen PPT Duren valmistamia 2k epoksipolyuretaanipohjaisia pinnoitteita, joiden ominaisuudet ovat huomattavasti paremmat perinteisiin kattomaaleihin verrattuna.

Innovatiivinen alan edelläkävijä

RestaKoti vie aktiivisesti alan kehitystä eteenpäin.

– Teemme yhteistyötä alan johtavien tuote- ja raaka-aine valmistajien kanssa ja tuomme syksyllä kattomarkkinoille täysin uuden tuotteen/palvelun, Ruusu vinkkaa.

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan