Sisällöntuotanto

Why not Vantaa: Hyvät eväät yritysten kasvutarinoille

Vantaalle on lyhyessä ajassa tupsahtanut suuri määrä uusia yrityksiä. Vuoden 2019 aikana Vantaalle perustettiin 1700 uutta yritystä. Kasvua edellisvuoteen oli peräti 15 %. Kasvun mahdollistaa Vantaan monipuolinen yritysrakenne, joka antaa mahdollisuuksia uusille yrityksille. Lisäksi yhä useampi asiantuntijapalveluita tuottava henkilö tarjoaa osaamistaan oman yrityksen kautta perinteisen työsuhteen sijaan. Vantaa on myös sijainniltaan erinomainen yrittäjälle.

-Kaupunki on vahva palveluiden keskittymä erityisesti kaupan osalta. Täällä liikkuu paljon asiakkaita myös lähikunnista, mikä luo hyvät edellytykset erityisesti palveluyrityksille, joita merkittävä osa uusista yrityksistä on, Vantaan elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaa toteaa.

Vantaalla ei tarvitse yrittää yksin, sillä yritysneuvonnan ympärillä on laaja verkosto laadukkaita asiantuntijapalveluita. Yksi palveluista on YritysVantaa, joka tarjoaa ensiluokkaista yritysneuvontaa sekä uusille että jo olemassa oleville yrityksille.

-YritysVantaan kautta perusteuista yrityksistä 82% on toiminnassa vielä 5 vuotta perustamisen jälkeen. Se on erinomainen tulos, Viljamaa kehuu.

Myös maahanmuuttajien yrittäjyyttä tuetaan, ja heistä merkittävä osa valitseekin yrittäjyyden. Vantaan uusista yrityksistä yli kolmannes on maahanmuuttajataustaisten perustamia.

Hyvät lähtökohdat yrittäjyyteen

Vantaa tarjoaa yrittäjyyskasvatusta ja y-koulutusta osana oppilaitosten toimintaa aina perusopetuksesta alkaen. Vantaa myös tarjoaa yrittäjyyttä aktiivisesti yhtenä vaihtoehtoisena urapolkuna osana työllisyyspalveluita sekä työssä oleville, opiskelijoille että työttömille.

-Vantaa on hyvä paikka ponnistaa yrittäjyyteen, sillä kaupunki kasvaa sekä väkiluvun, yritysten määrän, että matkailijoiden osalta, Viljamaa vakuuttaa.

Yksi tilaisuuteen tarttunut on viime syyskuussa Vantaalle avautunut lemmikkieläinliike Vihreä Tassu Oy. Uusi yritys tarjoaa koirille monipuolisia palveluja, ekologista ruokaa ja tarvikkeita.

-Vantaa on kotikaupunkini ja siksi tärkeä ja tuttu paikka. Vantaalla on monia pieniä keskuksia, eikä koirille tarjottuja palveluja löydy niistä kaikista. Tikkurila, jossa yrityksemme sijaitsee, on vilkas kasvukeskus hyvine liikenneyhteyksineen, meille on näin ollen helppo tulla, Tessa BjörkqvistVihreästä Tassusta kertoo.

Uusi yrittäjä kehuu, että vantaalaiset ovat ottaneet Vihreän Tassun hienosti vastaan. Kivijalkapuodin maine on levinnyt erityisesti tyytyväisten asiakkaiden välityksellä muillekin alueen koiranomistajille.

-Toivon tämän jatkuvan, sillä puotiimme piipahtavat asiakkaat ovat yrityksemme elinehto.

Kaikki eväät suuriin kasvutarinoihin

Vantaalla on suureksi kaupungiksi joustavat ja nopeat prosessit, paljon asiakkaita ja laadukkaat neuvontapalvelut. Vantaa tukee yrityksiä osaavan työvoiman saatavuuden osalta sekä pyrkii auttamaan yrityksiä myös muissa erilaisissa muutostilanteissa. Vantaan sijainti on ylivertainen sekä pääkaupunkiseudun, Suomen että kansainvälisen kaupan osalta.

-Vantaa on suomen kansainvälisin kaupunki sekä väestönsä, yritystensä että nopeasti kasvavan lentoasemansa kautta. Siksi Vantaa tarjoaa monipuolisia kasvumahdollisuuksia monen tyyppisille yrityksille, Viljamaa painottaa.

Kasvuyrityksien avuksi Vantaalla on olemassa omat asiantuntijat, jotka pyrkivät auttamaan yrityksiä kasvamaan hyödyntämällä Vantaan omien palveluiden lisäksi pääkaupunkiseudun kasvuyritysekosysteemiä ja kansallisia palveluita, kuten BusinessFinlandin ja Finnveran palveluita.

-Vantaa pyrkii myös aktiivisesti auttamaan yrityksiä sijoittumisen ja toimitilojen etsimisessä, osaavan työvoiman rekrytoinnissa, koulutuksessa sekä innovaatiotoiminnassa. Viimeksi mainituissa kumppaneina toimivat erityisesti ammattikorkeakoulut: Laurea, Metropolia, Haaga-Helia sekä ammattioppilaitos Varia ja pääkaupunkiseudun yliopistot, Kimmo Viljamaa luettelee.

Yksi vantaalainen kasvutarina on Tiia Keskisenvuodesta 2012 luotsaama Vantaan Tulkkikeskus Oy. Yritys tuottaa tulkkaus-, käännös- ja kielipalveluita.

-Yrittäminen Vantaalla on sujunut hyvin. YritysVantaan sekä Vantaan yrittäjien vuoksi meille annettiin hyvät aloituseväät yrittämiselle, Keskinen kehuu.

Teksti: Elina Viitanen
Kuva: Unsplash

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan