Sisällöntuotanto

Why not Vantaa: Kirkko on kaikille avoin sielun latauspiste

-Vähäosaisuuden kasvu näkyy seurakunnissa eritoten diakoniatyössä. Avun tarve on suuri, mutta diakoniatyön resurssit eivät valitettavasti riitä rajattomasti ihmisten kasvokkain kohtaamiseen.

Parhaimmat oivallukset syntyvät usein niukkuudesta ja Vantaan seurakunnat onkin tästä erinomainen esimerkki. – Olemme tiedostaneet sen, että ihmistä ei välttämättä auta se, että hän saa käteensä ruokakupongin. Pitkäkestoisempi vaikutus saadaan aikaan sillä, että tarjoamme osallisuuden paikkoja, joissa voi tutustua toisiin ihmisiin ja saada näin merkitystä elämään. Näin syntyi mm. Vantaan seurakuntien käynnistämä Yhteinen pöytä –yhteisöruokailutoiminta.

Tervetuloa yhteisen pöydän ääreen!

Yhteinen pöytä on Vantaan seurakuntien ja kaupungin ruoka-aputoiminta, joka tarjoaa vantaalaisille yhteisöllisen ruokailutapahtuman. – Yhteisöruokailuja järjestetään joka arkipäivä jossain seurakunnassa. Vapaaehtoiset valmistavat hävikkiruoka-aineksista ruuan ja kattavat pöydän, johon ovat kaikki tervetulleita. Tupa onkin yleensä täynnä ja ruokailemassa käy yhteiskunnan koko kirjo. Paikalla on aina diakoneja ja pappeja, jotka tarjoavat keskusteluapua ja ruokailun jälkeen jaamme hävikkiruokakasseja.

20 000 kiloa hävikkiruokaa viikossa

Yhteinen pöytä taklaa myös hävikkiruokaongelmaa. – Keskiössä on Vantaan kaupungin logistiikkakeskus, josta kuljetetaan viikoittain 20 000 kiloa hävikkiruokaa jakelijoille. 5000 vantaalaista saa joka viikko ruokaa yhteisen pöydän kautta. Malli on nyt levinnyt ympäri Suomen ja siitä on tullut pysyvä osa Vantaan seurakuntien toimintaa.

Kirkko menee pilveen

Seurakunnan työntekijät kohtaavat ihmisiä myös verkossa. – Olemme läsnä niissä kanavissa, joissa ihmiset luontaisesti tänä päivänä toimivat. Sähköinen asiointi on ollut jo pitkään osa arkea, asiakaspalvelua ja keskusteluapua on tarjolla myös chatissa. Kuluvan vuoden strateginen kärkihanke on pilvikirkko ja tavoitteenamme on löytää uusia digitaalisia keinoja olla läsnä seurakuntalaisten arjessa. Usko on kova, että onnistumme!

Teksti: Mia Heiskanen

Copyright © 2020 Viestintätoimisto Commia | Tietosuojaseloste
Design: By Joan